Pochromovaný kroužek mam teď v jednom válci taky, protože klasická litina kvůli širokému kanálu vydržela asi 50km a už byla vůle v zámku 0,4mm. Ale jestli bude čas, tak ten válec půjde na výbrus a dám do něj kroužek ocelový, každá desetina koně se hodí.
Písty mě dělá pan Bašek z Třebechovic, jsou to odlitky almet, takže lepší píst se do babetty už asi koupit nedá. Do klasickýho válce píst se dvěma ocelovými kroužky a je to nesmrtelný Ale ne každý dá za píst s kroužkama 900,-
No tak ja mam moznost udelat vybrus a k tomu pist almet klasicku za normalni cenu, takze jestli tohle neni nic spesl tak to necham pak casem udelat (asi po tehle sezone). Ty krouzky kupujete kde (predpokladam ze maji vetsi zivotnost a mensi roztaznost).
Jinak ty jsou takovej tuner, mozna bys mohl vedet jestli nahodou nejde napasovat vidlice z korada na babettu, uz jsem se na to ptal jinde, ale zadna odpoved.
A už máš vyzkoušené ty ocelové kroužky? mě přišly příliš tvrdé do litinové vložky, měl jsem v pionýru ocelový 1,5mm a válec měl po 150km velmi znatelný schod
Dnes proběhlo zajíždění nového válce. Výfuk hikone dělá průběh výkonu stejný jako u předchozích válců, takže to nějakým způsobem jede, ale není to nic extra.
Při převodu 13/28 se mi podařila maximálka 97km/h při asi 10700 ot/min, což považuji za slušný výsledek na sériovém rámu, kde se nedá pořádně zalehnout. Na rovině asi 90km/h
pekne , jen co je pravda me by stacila maximalka tak kolem 80, ale aby i do kopce trosku tahla:-), a potreboval bych aby radila ne pri 20,ale tak kolem 30km/h, jenze to jsem tu nikde nenasel,jak na to...
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout... Bez boje mne nedostanou...
razeni pokud mas tezky celisti se da udelat zredukovanim vahy, tzn ubrousit z kazde celisti co pujde na mistech kde to neni potreba, ty celisti sou i tak dost pevny, takze bych se vubec nebal
Tvar unasecu na ten bych v zadnym pripade nesahal!! Pokud mas tezky celisti tak je nejjednodussi varianta ubrousit nebo odvrtat, abys snizil hmotnost, pak musis vynalozit vetsi rychlost abys vyvinul stejnou odstredivou silu jako predtim. Aspon co vim tak zakony fyziky by meli fungovat vzdycky
půjčil jsem si výfuky na zkoušku, nasadil jsem ten co by měl nejvíce točit a takhle to dopadlo po 100m. Motor bez záteže dokáže 14000 ot/min a to s docela slušným spodkem, když přispůsobím objem výfuku aktuálním otáčkám motoru mohlo by se dosáhnout stejný otáčky i za jízdy
no, tak to je mazec, to vypada bud udelat silnejsi cepy pro pakny, nebo pakny vylehcit na strane cepu, nebo...vyvinout jiny tvar paken celkove lehcich u cepu
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout... Bez boje mne nedostanou...