Ahoj draci,
abych se podělil s ostatními, vkládám zde málo známý typ Babetty a to Babetta Sting 193 ...
aneb... jak si udělat radost a splnit si jeden sen.
Před zakoupením jsem zjišťoval " rodokmen majitelů" a dle prodejce si tento pro mě Babettový skvost zakoupil sám pro osobní potěchu nejmenovaný prodejce Babett v Mělníce za v té době neuvěřitelných 23.500,-Kč,- ( mám i fakturu na kterou při vzpomínce na rok 1998 tupě zírám...)
Poté jej zřejmě omrzela a změnila majitele, který nebyl zrovna nadšenec jízdy jednostopé... a tak ji nabídl do bazaru, kde jsem ji náhodně našel na netu. Už při shlédnutí foto jsem neváhal! Jsem odkojený na "Pařezu" , 2x Manetu Korado 216 a jednom skútru, ale toto je něco jiného. Nesrovnávám výkony mnou ježděných strojů ani jejich vlastnosti, ale krásná motorka či moped, to je jako krásná ženská. Navíc tato žere málo, vlastně skoro vůbec nechlastá, povozí mě když chci já, byť u toho někdy prská ...
První absolvovanou jízdou byl převoz po ose a to 70 km, čili docela risk u stroje, který si léta postával... Musím se přiznat, kochal jsem se jako ve Vesničce mé, střediskové p.R.Hrušínský. Jedno že mě všechno předjíždělo. Myslím si, že jsem dokonce předjel i jeden bus MHD, ale v tom fofru jsem přehlédl jestli jel nebo stál...
Provedena výměna jednoho gufera, dekarbonizace výfuku a změnil jsem poměr olej/benzín - z používaného M2T 1:33 na Castrol 2T 1:40 ( na nádrži je samolepka po 500 km míchat dokonce 1:50, ale mažu raději více... změna kvality a poměru oleje vč.dekarbonizace byla ihned znát.
Podstatné je jedno, je velikou škodu, že Jawa Babetta ukončila výrobu - konec legendy jménem Babetta... Umím si představit jak by vypadaly při současných možnostech a pokračování výroby nynější Babetty, když v roce 1998 se dokázal vyrobit i tento kousek.
Nyní nezbývá nic jiného než dochovat tuto historii pro generace příští.
Moc toho nelze vylepšovat, snad jen leštit a jezdit. Fota jsou z prodeje, postupně přidám další, reálná.
Všechny příznivce jízdy jednostopé zdraví Mitch
Další fota najdete na mém nově otevřeném webu ( prosím o shovívavost, ve svých 56.letech nejsem žádným profesionálním IT maniakem )
http://mitch.hostuju.cz/