Babetta 207 "Pišta"

Přestavby, zásadní úpravy, renovace starých Babett, atypické verze motorky, zkušenosti pro nováčky. Možno vložit i foto...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: Babetta 207 "Pišta"

Příspěvekod SAdamISH » sob srp 17, 2013 16:02:45

Ty jsem si vyřezal z toho zeleného těsnícího papíru. Ted jsem přijel domů. Jel jsem na pištovi cca 2 km. Cesta tam v pohodě. Cesta zpět, hrůza a děs. Motor při startování studený chytil až na rozšlapání a ujetí cca 100m. Motor vůbec netáhl, řval jak divej a skoro nekouřil. Zkusím vyčistit svíčku, ta je taková černá.

Nemůže to být zadřený motor ?? Upřímně doufám že ne ale jistý si tím nejsem. :( :( :( :( :( Olej dávám 1:33 a olej v motoru mám měněný.Svíčka nová. Má to hlavně hrozně divnej zvuk a při přidání plného plynu se to skoro až dusí. Prosím poraďte.
SAdamISH
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod ridchey » sob srp 17, 2013 16:20:37

ze by sal nekde falesnej luft? treba se po nehode hnulo koleno sani a nekde nedoliha
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout...
Bez boje mne nedostanou...
:-)
ridchey
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod SAdamISH » sob srp 17, 2013 16:49:54

Nebo třeba hnutá hlava ?? Co ?
SAdamISH
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod jaryk77 » sob srp 17, 2013 16:56:23

To by prdělo pod hlavou a musel bys to držet při votáčkách.Taky jsem kdysi začínal na jednorychlostní babettě 207 i bez výfuku jsem jel,to byli prdy/řev na plný plyn jako kdyby nade mnou letělo letadlo :twisted:
jaryk77
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod SAdamISH » sob srp 17, 2013 17:22:38

Tohle k tomu daleko nemá. Tak kde jinde? u toho karburátoru ? Ta plastová čepička na sání vzduchu tam drží jak když tam nedrží.
SAdamISH
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Naxos » ned srp 18, 2013 10:03:45

Jak se říká, těžko takhle radit na dálku. Ale mě před několika roky začala Babeta nějak divně funět a ztrácela výkon. Po chvilce zkoumání jsem měl malinko povolenou hlavu(podfukovalo to), tím že se na jednom šteftu strhnul zavit na mitičce. Musel jsem pak vymenit šteft a dal potom projistutu 2 matičky, aby držely na delší ploše závitu a už benbyl problém.
Takže bych se podívál na tohle, ono když to bude nastartované, a budeš přikladat ruku blízko k valci kde je(spoj) tak to jde cítit foukáním na ruku, případně prozradí očouzené žebrování nebo zastříkané olejem.

Jinak pro Babetu 207 je předepsaná svíčka Brisk N19C, mám odzkoušeno že s ní to vážně jede jak má, jiné svíčky po chvilce vynechávají a dělají bordel, na tohle ta moje Babeta je dost háklivka, prostě si řekně sama co jí chutná :mrgreen: Ale teď na ní stejne nejezdím, je na ní už pavučina :lol:

Ale samosebou to prostě chce vzít nářadí a vše zkontrovolvat dotažením i okem.
Naxos
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod SAdamISH » ned srp 18, 2013 12:51:07

Koupil jsem si před týdnem novou svíčku. Je možné že bych svíčku nějak upekl? Válec je od oleje pořád. Hlavu utáhnu.
SAdamISH
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Naxos » ned srp 18, 2013 13:06:43

Svíčka mohla klidně odejít, mě kdysi odešla po asi 10km, koupil jsem druhou a už bez problémů. Prostě stát se může cokoliv, hlavně jestli máš tu správnou hodnotu té svičky, jak sjem psal doporučena od Brisk N19C pro babetu 207.
Projdi si tu kabelaž, co je pod deklíkem které jdou k jednotce tranzimo=zapalovací modul. Ty kontakty jsou na tech drátcáh jen nacvaklé, a po nějakém čase to oxiduje a taky to udělá svoje, mě to kdysi vynechávalo tak náhodně. Až mi taťka poradil, že to tyhle stroje delají, přeletoval jsem ty dráty a ty koncovky a najednou to jezdilo. Takže proste v tvém případě je třeba projít to celkově tu Babetu, abys vyloučil možné závady.

Jinak dost na nich odcházejí gufera na klice, to pak nejde seštelovat volnoběh a chová se to že to chvilku jede a pak najednou to nemá sílu. Já loni měnil všechny gufera protože to nějak blblo a prosakoval i do spojky. Zjištěním bylo to, že gufero pod zapalováním bylo proseklé :!: Po výměně už zase litala jako za mlada.

Takže rozebrat co dokážeš a projít vše postupně. Bude to nějaká blbost :wink:
Naxos
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod SAdamISH » ned srp 18, 2013 20:29:13

Gufera vyměním bez rozborky motoru ???
SAdamISH
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod abo » ned srp 18, 2013 22:33:02

Jasne, neboj sa toho.
abo
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod SAdamISH » úte srp 20, 2013 21:27:21

Tak jsem si dneska koupil 2ks svicek. Snad chvili vydrzi. Zkousel jsem sundat hlavu. A prosta za zadnou cenu jsem ji dolu nedostal. Takze jsem nemohl vymenit tesneni pod hlavou a babetta je na tom jeste hur. Proste fajn.

Zjistil jsem ze v Klatovech v jednom motoshopu delaj opravu motoru. Za 1000,-udelaj vybrus vymeni kliku pist pistni krouzky a asi i gufera. Na zimu ho tam asi poslu.

Ted se trochu trapim s tim tachometrem. Nemohl by mi nekdo vyfotit to hnaci soukoli ?? Dik moc...
SAdamISH
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Pat » stř srp 21, 2013 7:24:58

Jestli jsi sundal ty 4 srouby co drzi hlavu, tak pak hlava musi jit rukou sundat, pokud nejde vem si sroubovak a lehce zapacit mezi hlavou a valcem (mozna je to prilepeny karbonem) a musi to jit dolu. Pak sundej i valec, vsechno poradne vycisti (hlave vyfukovej kanal ve valci a hlavu od karbonu. Pak pist pokud je na to spatne a s valcem bez do kramu a kup novy krouzky. Vsechno je to prace na chvili a babette to urcite pomuze. Jinak krouzky pak nasazuj velmi opatrne, abys je nezlomil jak budes davat valec zpet, ale neboj se toho neni to zas tak tezky, chce to jen trpelivost a pozor, aby krouzky zapadly spravne do zamku v pistu. Jinak hlavu a valec srovnas po ocisteni brusnou pastou (das mezi a budes kroutit s hlavou a valcem v rukach), pokud nemas brusnou pastu tak co nejjemnejsi smirek, ale to neni moc dobry reseni. Hlavu pak dotahovat velmi s citem a do krize (jak kola na aute), postupne po ctvrt otackach jinak ji zkrivis a muzes ji zahodit.
Pat
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod SAdamISH » pát srp 23, 2013 6:56:54

Tak jsem trochu hlavu utáhl. Ale od oleje je stále. Svíčka se špiní stále stejně. Teď začal Pišta dělat zvláštní zvuk. Je to zvuk jako by se o sebe třely dva kusy železa na sucho. Dneska budu dolejvat benzín tak tam dam trochu víc oleje.

Dále myslíte si že za tu repasi kliky pístu a kroužků + výbrus je 1000,- hodně?

Díky
SAdamISH
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Pat » pát srp 23, 2013 7:10:39

Spis mi to prijde malo... Jenom repase kliky s novou ojnici byva za 1000, leda ze by ti udelal jen vyvazeni a vystredeni klikovky a treba novy loziska. Jinak vybrus s pistem stoji kolem 500.
Jestli ti tam neco nekde dre, tak opravdu sundej hlavu, sundej valec vsechno vycisti a zase to sloz. Je to prace max na 2 hodky.
Pat
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod ridchey » pát srp 23, 2013 10:11:11

no,jestli nejsou v tahu loziska na klice, tezko rict takhle na dalku, jestli mazes 1:33 tak vic oleje uz je bezpredmetne,jen si zasvinis vyfuk, a nezvratny konec stejne prijde, chtelo by to videt a slyset.
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout...
Bez boje mne nedostanou...
:-)
ridchey
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

PředchozíDalší

Zpět na Vaše stroje