Od lehkých čelistí se upustilo kvůli výraznému servoúčinku, který způsoboval náhlé rychlé skokové zařazení druhého stupně. Já tyhle čelisti každému automaticky měním za těžké. Je to levná investice v řádu do 1000Kč.
U těžkých čelistí je situace už mnohem lepší, ale zase jsou náchylné na typ obložení a hmotnost (skládané plechy vs. odlitek je rozdíl víc než 100g!) Jelikož se už obložení nevyrábí se stejnými parametry, jako byl originál, tak proto Babetta řadí při jiných rychlostech.
Aby řadila Babetta při těch správných otáčkách, tak toho lze dosáhnout pouze experimentálně. Rovnoměrně mírně odlehčit těžkou čelist. V praxi jsem sebral pilku a odřezával materiál tak dlouho, až to řadilo dobře. Také pomohla výměna bubnu za originální, který má trochu větší průměr. Pak by se taky daly upravit dosedací plošky unašeče čelistí, ať se rozevírají později. Je to jedno s druhým a velká věda (možná i hlavní nevýhoda 2.rychl. Babett), myslím, že by vám kontruktér Babetty Zdeno Metzker pověděl víc než já